Domů » Akce » Podzimní kurz - Krosienkované rukavice a návleky

Podzimní kurz - Krosienkované rukavice a návleky

S podzimem přišly chladné dny... čas schovat ruce do hřejivých rukavic nebo návleků.

Dlouhé večery možná leckoho zlákají k návštěvě divadla nebo ke společenským tancům... a potom přijdou vhod elegantní krajkové rukavičky.

 

Podzimní kurz tedy zaměříme na rozličné typy rukavic a návleků a ukážeme si různé postupy jak je na krosienkách zhotovit.

Kurz je určen jak pro pokročilé, tak pro úplné začátečníky, kteří ještě nikdy nekrosienkovali.

Začátečníci se naučí základní techniku pletení prostiny a vytvoří teplé vlněné návleky na ruce a poté třeba i jednoduché rukavice.

S pokročilými probereme práci s vertikální kruhovou osnovou, ve které můžeme plést celé rukavice najednou bez nutnosti sešívání. A každý si vytvoří podle svého přání rukavice krajkové nebo vlněné - prstové, bezprstové nebo palčáky.

Na kurz si přineste dobrou náladu, vše ostatní potřebné pro pletení je připraveno. Pracovat budeme s přírodními bavlněnými a vlněnými přízemi a vybírat můžete z různých barev.

Tady je pro inspiraci několik fotografií rukavic a návleků zhotovených na krosienkách, jaké si můžete vytvořit...

Bavlněné krosienkované návleky...Bavlněné krosienkované návleky...
 
 
Dětské krosienkované rukavičky s plstěným vzoremDětské krosienkované rukavičky s plstěným vzoremDětské rukavičky zdobené vzorováním v osnověDětské rukavičky zdobené vzorováním v osnově
 
Vlněné palčákyVlněné palčákyvlněné prstové rukavicevlněné prstové rukavice
 
Dlouhé bezprstové rukavičkyDlouhé bezprstové rukavičky
 
Krátké bezprstové rukavičkyKrátké bezprstové rukavičky
 

Podrobnosti o kurzu najdete v pozvánce zde. Máte-li jakékoli dotazy, pište nebo volejte.

Těším se na setkání a společné pletení.

 

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
715111621
*
Tento článek zatím nikdo nekomentoval.

Vítejte na stránkách věnovaných starobylé textilní technice zvané krosienkování.

Moje cesta ke krosienkám

Jmenuji se Sylva Antony Čekalová. Mou profesí je restaurování kachlových kamen, ale textilním technikám se věnuji odmala, kdy mne moje praprateta učila plést a háčkovat. Před několika lety jsem se setkala s technikou krosienkování a tolik mne okouzlila, že ostatní textilní techniky již používám spíše v souvislosti s krosienkami a pro jejich doplnění. Mám ráda stará řemesla a přírodní materiály. Práce s hlínou, dřevem, vlnou nebo jinými přírodními vlákny, jichž se lidé dotýkali už před tisíci let, mi dává pocit harmonie a propojení s tvořivými lidmi prošlého času. Když se prsty noří do osnovy, jako by člověk proplétal vlákna myšlenek, spojoval nitky minulosti a přítomnosti.

Číst více >


Obsah těchto stránek je chráněn autorskými právy.

Podmínky použití a sdílení obsahu stránek naleznete dole na stránce v záložce Copyright. „Připínání“ mých krosienkovaných výrobků na Pinterest vítám.
Veškeré výrobky, které zhotovíte s pomocí mých online návodů nebo kurzů jsou zcela vaším vlastnictvím a mohou být jakkoli vystavovány nebo prodávány. Jakékoli odkazy na tyto stránky ocením a jsou velmi vítány!

Děkuji za návštěvu:)

Pokud byste rádi odebírali novinky, pošlete mi Vaši emailovou adresu.

en
cz
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace